Πολύ καλά διαβασμένος ο Αναστασίου

Γράφει ο Μάριος Μάντζος Ό,τι και να πει κανείς για την κλάση του Κώστα Μήτρογλου είναι λίγο. Ο άνθρωπος για ακόμη ένα παιχνίδι δεν χαρ...

Γράφει ο Μάριος Μάντζος
Ό,τι και να πει κανείς για την κλάση του Κώστα Μήτρογλου είναι λίγο. Ο άνθρωπος για ακόμη ένα παιχνίδι δεν χαρίστηκε. Είδε ότι η ομάδα του τα βρίσκει σκούρα, το πήρε πάνω του και ησύχασε. Και μαζί του εστάλη στα ουράνια ολόκληρος ο Πειραιάς και κάθε "ερυθρόλευκη" ψυχή.
Το ντέρμπι κρίθηκε σε αυτό καθαρά. Το ότι ο Ολυμπιακός κέρδισε οφείλεται στο γεγονός ότι ο Μήτρογλου είναι ένα σκαλί πιο πάνω από όλους. Γι' αυτό και δεν θεωρώ ότι αυτό καθαυτό το παιχνίδι χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης.
Αυτό που μου έκανε πολύ θετική εντύπωση από το ντέρμπι του Σαββάτου είναι το γεγονός ότι ο Γιάννης Αναστασίου εμφανίστηκε πολύ διαβασμένος, παρέταξε την ομάδα του με εντολές σαφείς οι οποίες έγιναν πράξη στον αγωνιστικό χώρο, περιορίζοντας πολύ τον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού.


Δεν τα λέω εξάλλου μόνο εγώ. Ο ίδιος ο Μίτσελ το παραδέχθηκε ότι ο Παναθηναϊκός ευθύνεται για τη μέτρια εικόνα που έδειξε ο Ολυμπιακός στη Λεωφόρο.

Ο Αναστασίου μπλόκαρε τελείως το κέντρο των "ερυθρόλευκων" με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει παιχνίδι από κει. Ως εκ τούτου, επιστρατεύονταν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ο Χολέβας και ο Σαλίνο να ανεβαίνουν για να δημιουργήσουν κάποια ευκαιρία.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ουκ ολίγες φορές ο Μήτρογλου αναγκαζόταν να κάνει τη δουλειά του Σαβιόλα, να βγαίνει πολύ έξω από την περιοχή και να σπάει την μπάλα στα άκρα, καθώς ο Αργεντίνος ήταν "εγκλωβισμένος".

Ο Αναστασίου και οι παίκτες του δεν παρασύρθηκαν ούτε από την ατμόσφαιρα του γηπέδου, ούτε την "πράσινη" οπαδική μανία για νίκη και δεν μπήκαν με ψηλά τον αμανέ. Έδειξαν τον πρέποντα σεβασμό στον αντίπαλο και τον κοίταξαν στα μάτια παρά τη διαφορά ποιότητας που τους χωρίζει.

Ο Παναθηναϊκός είχε τις προϋποθέσεις να σκοράρει σε κάποιες περιπτώσεις και να πάρει τη νίκη, αλλά ο Σιόβας με τον Μανωλά ήταν (και πάλι) σε μεγάλη βραδιά και δεν άφησαν Φιγκερόα και Μπεργκ να πάρουν ανάσα. Αν έμπαινε και το γκολ, όλα θα ήταν τέλεια.

Και πάλι, όμως, ο Παναθηναϊκός έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο και έκανε την κορυφαία φετινή του εμφάνιση όπως ακριβώς και πέρυσι σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Με τέτοια σοβαρότητα, οι στόχοι θα επιτευχθούν.

Και ο Αναστασίου έχει δώσει πολύ καλά δείγματα γραφής και αξίζει στήριξη από τον κόσμο.

Υ.Γ.1: Ο Παναθηναϊκός διαχρονικά όμως ταλανίζεται από μία ανίατη όπως φαίνεται ασθένεια. Μία ασθένεια που ο Γιάννης Αλαφούζος ενισχύει όλο και περισσότερο. Ο ΠΑΟ έχει πρόβλημα νοοτροπίας. Δεν μπορεί να ξεκινάει ο αγώνας και από το 1ο λεπτό να υπάρχει ένα συνεχές μακρόσυρτο "εεε" για κάθε φάση. Ας μην είναι τόσο προκατειλημμένος πια ο κόσμος του Παναθηναϊκού. Για το καλό της ομάδας το λέω.

Υ.Γ.2: Χωρίς να θέλω να αναιρέσω τα καλά μου λόγια για τον Αναστασίου, η αντίδρασή του αμέσως μετά το ματς σε βάρος του Τριανταφυλλόπουλου ήταν απαράδεκτη. Καταλαβαίνω την ένταση της στιγμής και την πικρία του να δέχεσαι γκολ στο 90', αλλά το ζήτημα με τα μικρά παιδιά ειδικά (που στο κάτω-κάτω δεν παίρνουν και τίποτα το σπουδαίο σε ευρώ) θέλει πιο λεπτή διαχείριση.

Υ.Γ.3: Συγχαρητήρια στον κ. Μάνταλο που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και ήταν πολύ καλός σε έναν δύσκολο αγώνα.

Μάριος Μάντζος

Related

Παναθηναϊκός 7653684672876875873

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item